Ertersuppe med julete garnityr


 Ertersuppe med julete garnityr.
Denne suppen er enkel og lage,
 server den som forrett i julen.
 Ertersuppe med julete garintyr:
2-3 porsoner
2 dl erter (frossne)
1,5 dl fløte
2,5 dl buljong eller kraft
1 ts maisennamel utrørt i 1 ss kaldt vann
salt/pepper
Granityr:
1/4 rød paprika
10-12 erter
1/2 dl rømme
event. litt olivenolje
Skjær opp paprikaen i fine biter.
Bland sammen erter, fløte og kraft/buljong i ei gryte.
Kok opp og pisk med en stavmkser til ertene er knust.
Rør inn maisennablandingen og kok opp under omrøring.
Smak til med salt og nykværnet pepper.
 Hell opp suppen i dype talerkener.
Legg små tesjeer med rømme i, som vist på bildet.
Dra en kniv igjennom rømmen i en sirkel.
 Så får du en slags krans…
Pynt med erter og paprikabiter,
ha over litt olivenolje vist du vil.
*
Suppen så julete ut og smakte godt.

Jeg har plassert min blogg i <a href=»http://bloggurat.net/kart/registrere/2595/fauske»>Fauske</a> på <a href=»http://bloggurat.net/kart/»>norske bloggkart</a>!


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Ertersuppe med julete garnityr