Sjokoladerull med krem og bringebær


 Bak denne gode kaken til advent,
senk skuldrene og kos deg!
 Sjokoladerull:
Forvarm ovnen til 170 g
5 egg
100 g sukker
75 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
40 g kakao
 Fyll:
3 dl fløte
150 g ferske bringebær (Eurospar )
litt sukker
(2 blader gelatin vist du vil… Jeg brukte ikke.)
melis
bakepapir
form ca 30 x 23 cm
 Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
 Mål opp mel kakao og bakepulver, og sikt det i eggedosisen.
Rør det forsiktig inn med en slikkepott.
 Hell røra i ei bakepapirkledd form ca 23×30 cm.
Stek kaka i 170 g forvarmet ovn,  i 15 min
 Mens kaka er i ovnen,
 legger du en kopphånduk
 med et bakepapir på benken.
Stø et jevnt lag med melis over. 
 Etter 15 min er kaka ferdig.
Ta den ut av ovnen, og vend den over bakepapiret på benken.
Ta av forma og dra forsiktig av bakepapiret.
Sett forma over kaka igjen, og la den avkjøles helt.( 1 t)
 Pisk krem av fløten og smak til med litt sukker.
Bre kremen utover kaka.
 Fordel 3/4 av bringebærene oppå kremen.
 Ta forsiktig i hver ende av bakepapiret, der kaka er kortest.
Bøy de mot hverandre så de dammer en rull.
 Rull bakepapiret rundt så kjøkkenhånduken.
sett kaka kaldt til den skal serveres.
*
Når den skal serveres,
 rulles den forsiktig ut av papir og hånduk.
Trimm av endene.
 Strø melis over og pynt med resten av bringebærene.
Skjær tykke skiver og nyt!
Oppskriften fant jeg i et gammelt Deliciousblad.

4 tanker om “Sjokoladerull med krem og bringebær

Det er stengt for kommentarer.