Svineknok og rotmos- Oktoberfestmat


 Mektig mat i oktober.
 Beregn 1 svineknok(røkt og saltet) pr person
+1/2 løk + 1/2 gulrot
 Ha alt i ei gryte og ha i vann så det så vidt dekker knokene.
Kok knokene på lav varme under lokk i minst 3 timer.
Legg de over i ei ildfast form stek de i halv time i 200 g.
Rotmos:
pr person
200 g kålrot
50 g gulrot
salt/pepper
litt kraft fra svineknoken
*
Kok kålrot og gulrot i vann til de er møre.
hell av vannet og stapp de.
Ha i ca 4 ss kraft fra svinekniken .
Smak til med salt og pepper.
Server knokene varme oppå rotmosen.
Du kan også servere surkål istede for rotmos vist du vil.
Tips: kok ferdig knokene dagen før de skal serveres.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.