Focaccia med rosmarin og trøffelolje


 Focaccia smaker godt til blant annet suppe.
Her er en stor oppskrift.
 Focaccia:
2 stk
1,2 l lunket vann
50 g tørrgjær
2 kg hvetemel
4 ss olje
2 ts salt
4 ss sukker/honning
Topping:
Fingersalt
8 ss olivenolje
litt trøffelolje
2 kvister fersk rosmarin eller 2 ts tørket
 Rør ut gjæren i litt fingervarmt vann.
la den stå i 5 min og ese.
Bland mel, salt, sukker, olje,vann
og gjæren i en mikser.
Kjør mikseren i ca 5 min, til deigen er seig og glatt.
Sett den til heving i mist 30 min.
 Del deigen i to, trykk den ut på  to bakepapirkledde stekeplater.
Trykk fingrene ned i deigen, lag små fordypninger, se bilde.
Hell over olivenolje og fordel den utover med fingrene.
 Strø over fingersalt og rosmarin, trykk den gjerne litt ned i deigen.
Drypp nå over med litt trøffelolje.
Har du ikke, blir det godt uten og.
Hev focacciaen i ca 30 min.
Stekes i forvaret ovn 200 g i ca 30 min.Den skal være lett gylden.
Avkjøles og deles i biter.
 Vist den skal fryses, legges den i tett boks med matpapir mellom lagene.
Jeg frøs begge, og brukte den store kaketina til Tupperwear som boks.
Trenger du ikke så mye,?
 er det bare å halvere oppskriften, men behold gjærmengden.

2 tanker om “Focaccia med rosmarin og trøffelolje

Det er stengt for kommentarer.