Superenkle scones


 Er du fri for brød?
Da lager du disse sukerenkle sconsene på 20 min.
**
Det første du må gjøre er å sette stekeoven på 220 g.
 Superenkle scones:(ca 12 stk)
5 dl mel
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1 ts salt
4 ss smeltet smør eller olje
2 dl veske
***
Veske kan være:
 vann/melk/surmelk/juice/yoghurt(det du har)
2 dl
Mel kan være:
2-3 dl hvetemel + 2-3 dl eks havregryn/
kli/hvetekim/malte mandler/grovmel(det du har)
tilsammen 5 dl
 Mål opp og bland det tørre,
Jeg brukte :
2 dl hvetemel+
1/2 dl kli+
2 dl havregryn
1/2 dl grov spelt
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1 ts salt
Mål opp og bland veske og olje/veske.
Jeg brukte:
2 dl soya yoghurt
4 ss smeltet smør
 Bland det våte i det tørre og rør til alt er blandet.
 Sett deigen på bakepapirkled stekeplate med en spiseskje.
Stekes i forvarmet ovn 220 g, i 12-15 min.
Spises nylagede med smør, ost og syltetøy.
Kan også fryses.

11 tanker om “Superenkle scones

 • Anonym

  Hei Gry! Du har en svært inspirerende matblogg som jeg støtt og stadig titter innom 🙂 Jeg har laget alle scones-oppskriftene du har postet på bloggen din, og alle blir kjempegode! Takk for alle de gode oppskriftene du deler. Hilsen Iselin Furnes Mosti

 • Anonym

  Har laget disse i dag, var helt fantastisk god! Og, kjempe enkelt og raskt! Tror jeg skal diske opp med disse neste gang noen kommer på overraskende besøk!

  Liker bloggen din veldig godt ellers også.. Kjekt for meg som student som elsker å bake å ha en så koselig blogg å hente inspirasjon og oppskrifter fra 🙂
  Hilsen Rebecca

 • thelmabb74

  Hei Gry! Jeg har fått helt dilla på Scones. I dag bakte jeg grove med cottage cheese og brukte litt havremelk til å bløte opp havregrynen. Nå står det macaroner for tur! Sist brukte du kjøpt mandelmel, det har jeg ikke brukt for jeg stoler ikke på kvaliteten. Er det bare noe inbiller meg? Mvh,Telma

 • mariiisen

  Dette er min "go-to"-oppskrift – nesten uansett sammenheng. Enten jeg får besøk, vil unne meg noe litt ekstra en dag eller bare er tom for brød, sverger jeg til denne. Den har blitt referert til og delt videre mange ganger. For en oppskrift! Fantastisk enkelt og veldig veldig godt! 🙂

Det er stengt for kommentarer.