Pizza enkelt og greit.


Jeg liker enkel pizza, helst med bare ost, tomat, basilikum
og med tynn sprø bunn.

Pizzadeig:
3 store eller 6 små
1/2 l kaldt vann
1/2 pk tørrgjær eller 25 g fersk
1/2 ss salt
1 t sukker
2 ss olivenolje
100 g grovt speltmel
(grov sammalthvete kan også brukes)
750 g hvetemel
Rør ut gjæra i det kalde vannet, tilsett salt, sukker og olje
 i en stor bolle.
Bland i melet og elt deigen godt i minst 5 min.
Ha deigen tilbake i bollen, dekk den med et kjøkkenhåndkle.
Settes kaldt i minst 6 timer, gjerne natten over.
Sett stekeovnen på 220 g.
Del deigen i 3 eller 6 og kjevel ut.
Deigen skal være maks 1/2 cm tykk.
Plasser deigen på et bakepapirkledd stekebrett.
Pizzafyll:
Tomat, tomatpure eller pizzasaus, ost gjerne Mozzerella( jeg brukte Norvegia),
 olivenolje og oregano gjerne både fersk og tørr/salt/pepper etter smak.
Beregn  2 ss tomatpure/saus, en stor tomat
og minst 50 g ost på en liten pizza.(Deigen delt i 6 biter)
4 ss tomatpure, 2 tomater og 100 g ost på en stor (deigen delt i 3 biter).
Hell litt olivenolje over før steking, ca 2 spiseskjeer på en stor pizza.
Stekes til den er gylden i forvarmet ovn 220 grader,
 ca 15 min(liten) 20 min(stor)
Pizza Margherita.
Strø på litt sorte oliven og ansjos,
Og vips… pizza Capricciosa.
***
Tips: har du ikke tid til å vente over natta med deigen,
lager du den med dobbelt gjær (1 pose tørrgjær),
lunkent vann og hever deigen i romtemperatur til dobbelt størrelse.
**
Pizzaen kan også stekes i steinovn, men da tar det maks 8-10 min.

Legg igjen en kommentar

8 tanker om “Pizza enkelt og greit.