Dessert med smak av sen sommer


Dessert med smak av sen sommer.
Har du bær i fryseren kan du lage desserten hele året,
og minnes den vakre sommeren som var.

Dessert med smak av sen sommer:
 4 porsjoner:
3 dl fløte
1 ss sukker eller sukrin
100 g Philadelphia eller lignende ost
+ marinerte bær
Marinerte bær:
250 g blandede bær, ferske eller frossne.
Jordbær, blåbær, bringebær, rips…
litt urter:
sitronmelise/mynte/lavendel (1 stk)/ringblomst.
(i butikkene selges jo mynte og sitronmelisse hele året,
lavendel og ringblomst kan tørkes og brukes )
1,5 dl hvitvin
2-3 ss sukker eller sukrin
Kok opp hvitvin og sukker eller sukrin
sammen med urtene.
La det småkoke i ca 5 min
Plasser bærene (frossne eller ferske) i ei vid skål.
Hell over den varme laken.
La det stå til laken blir kald.
Fjern de kokte urtene før bruk.
Pisk krem av fløten og vend osten og sukker/sukrin i forsiktig.
Legg de kalde bærene + litt lake og ostekremen
lagvis opp i  glass, begynn med bær så krem så bær igjen …..
Bruk gjerne vinglass.
Avslutt med bær,
 (velg gjerne ut de fineste på forhånd).
Pynt med litt
friske urter på toppen.
Server gjerne desserten sammen med
 et glass søt hvitvin eller sterk kaffe.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 tanker om “Dessert med smak av sen sommer