Garam Masala – Indisk kryddermiks


 Garam Masala er et aromatisk og duftende indisk krydder.
Det passer til nesten all indisk mat: fiske-, kylling-, grønnsaks-og risretter.
Her er min hjemmelagede versjon.

Gara Masala:
1/2 kopp spisskummenfrø
1/2 kopp korianderfrø
1/4 kopp kardemommefrø
1/4 kopp sennepsfrø
2  kanelstenger, i biter
2 ts hel nellik
1 stk muskatnøtt
2 tørre chilli
3 små lauvbærblader
1 stjerneanis
1 ss gurkemeie (pulver)
2 stk tørket ingefær
Ta ut frøene av kardemommen.
 Rasp muskattnøtta.
 Del ingefær og anisstjerna i biter.
Stek en og en sort krydder i tørr kjele over middels høy varme.
Rør hele tiden, det skal bli litt mørkere og avgi en god aroma. 
Avkjøl helt.
 Nå kan du enten knuse alt i en mørtel,
 eller som meg i en blender.
Du kan også bruke en kaffekvern.
 Mal krydderet så fint du vil, jeg liker å ha det litt grovt.
Oppbevar Gara Masalaen i et tett glass.
Det holder seg godt i 3 måneder.
Tips: Lager du mer enn du har bruk for selv, 
kan du jo gi bort Gara Masala  i søte små glass.
**
Tips: Lag din egen blanding, ta bort noen av krydderne
 og legg til andre, som eks. pepper og safran.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Garam Masala – Indisk kryddermiks