Ovnsbakt asparges med Serranoskinke, brie og vårens første urter


Ovnsbakt asparges er godt som forrett eller bare som kosemat.

 Ovnsbakt asparges med Serranoskinke, brie og vårens første urter:
forrett til 6 stk.
12-18 asparges
6 skiver  Serranoskinke(eller spekeskinke)
6 biter med brie
litt olivenolje
salt/pepper
Jeg fant disse urtene i hagen: gressløk, mynte,løpstikke og timian.
Her han man bruke det man har.
 Knekk av den nederste delen av aspargesen,
kast den.
 Bind sammen 2 eller 3 asparges med en skive skinke rundt.
 Legg buntene i ei ildfast form.
Hell litt olivenolje over.
Stek aspargesen i ovne 200 g i 10 min.
Ta ut formen og legg brien mellom.
Stek vidre i ca 5 min.
Brien skal bli myk og begynne å smelte.
Ta ut formen.
Hakk urtene og strø de salt og pepper over.
Det smaker deilig og vår…

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 tanker om “Ovnsbakt asparges med Serranoskinke, brie og vårens første urter