Marsipankake til sommerens sangkafe


Denne kaken bakte jeg til min søster.

Hun skulle ha den med til sommerns sangkafe.
 Marsipankake:
1 bløtkakebunn(oppskrift her)
3 dl bringebærsyltetøy(eller annet)
6 dl fløte
5 dl vaniljekrem
1,5 pk marsipan gjerne Landlord fra REMA
Maisennamel til utbaking
litt sukkerpynt, blomster eller roser
Del kaken i to og smør alt syltetøyet på den ene delen.
( Siden kaken ble laget dagen før den skulle spises,
dynket jeg den ikke.)
 Pisk kremen, og bland halparten av den med vaniljekremen.
Smør den oppå syltetøyet.
 Sett den andre halvdelen av kakebunnen oppå,
og smør resten av kremen på kaka, så alt blir dekket.
 Kna marsipanen så den blir lettere å kjevle ut.
Kjevel den ut med Maisennamel
(vanlig mel kan også brukes bruk ikke melis)
 Når marsipanen er kjevlet stor nok og ca 2,5 mm tykk.
(mål med kakeformen+ 2 ganger høyden)
Børstes melet av og marsipanen rulles på kjevlet,
(eller en del av et kosteskaft/plastrør/papprør…)
Rull marsipanen over kaka.
Dra marsipanen ut i sidene og glatt til. 
Skjær av overflødig marsipan med et pizza- eller kakehjul. 
Sånn ble min kake seende ut.
Nå kan den pyntes med hva du vil.
 Jeg har kjøpt en perleform hos Fru Dahl,
så den måtte jeg prøve.
Det ble en fin kant rundt kaka.
Siden det var sangkafe fant jeg ut at jeg ville lage litt noter.
Jeg kjevlet ut et stykke marsipan og tegnet med
en mattusj Food Writer (fra Wilton)
Jeg laget melisglasur for å lime og tegne med. 
Melisglasur lager du av:
1 eggehvite og 4 dl melis 1 ts sitronsaft.
Pisk med mikser til den blir tykk og glatt.
Ha den i en sprøytepose med en spiss tupp,
(eller i en dobbel plastpose-klipp et lite hull.)
Dette blir en stor porsjon så halvver den gjerne.
(jeg laget sukkerpynt av resten)(se her)
 Sprøyt på glasur der du skal lime pynt og dekorer, pynt og skriv….
Jeg brukte sølvperler, sukkersommerfugler og sukkerblomster.
» Søt musikk»
Oppbevar kaken kjørlig, i ei tretine eller en kakeeske.
Tette plasttiner gjør at kaka svetter og blir udelikat.
Håper du fikk noen pyntetips!

10 tanker om “Marsipankake til sommerens sangkafe

  • Andrea

    Det ser veldig godt ut. Så flink du er til å pynte, vart kjempe nydeligt! Oppskriften lagres! Ha en fin dag 🙂

  • Hanne

    Utrolig delikat og flott kake. Takk for nyttige tips om oppbevaring av marsipankake – jeg er alltid så redd for å få svett marsipankake at jeg legger lokket på i siste liten. Det blir det unektelig mye stress med…
    Kakeeske av papp, altså? Kan den da stå i kjøleskap fra en dag til en annen uten å svette? Hm. Forlokkende.

  • Lev Livet Lett Lokki

    Du makaløse, SÅ lekker!! Og igjen vet du, så får jeg tips fra deg! Det var da storveies så smart med den pennen, og med din håndskrift skal jeg si det ble musikk av de notene!!
    Også den perleformen, ja du Gry – du stråler der for deg selv altså, ingen over, ingen ved siden, men en hel herskare under ;)) Du er så dyktig!!!
    Ønsker deg en vidunderlig sommer, også tipper jeg din søster ikke er rent lite stolt av sin søster – det er nå deg det da Gry :))
    Lekkert så lekkert!!
    Takk for inspirasjonen!
    Varm klem fra L

  • Anonym

    hello there and thank you for your information – I've certainly picked up anything new from right here. I did however expertise some technical issues using this web site, as I experienced to reload the site a lot of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I'm
    complaining, but slow loading instances times
    will sometimes affect your placement in google and could damage
    your high-quality score if ads and marketing with Adwords.
    Anyway I'm adding this RSS to my email and could look out for a lot more of your respective fascinating content. Make sure you update this again soon.
    Also visit my page :: pixocool.com

  • Anonym

    I blog quite often and I really thank you for your content.
    This article has truly peaked my interest. I am going to bookmark your site and keep checking for new information about once a week.
    I subscribed to your RSS feed too.
    Also visit my blog post : Smartsass.Info

Det er stengt for kommentarer.