Lammekoteletter med hvitløk og godt tilbehør.


Hvorfor ikke lage deilige
 hvitløkspekkede lammekoteletter til helgen?
Grill eller stekt på panne, ditt valg.

 Lammekoteletter:
pr person
2-3 lammekoteletter
1-2 poteter
10 asparges
7-8 små tomater
2 hvitløkfedd
1/4 lime
1-2 blader basilikum
 Salt
pepper
godt smør
olje
1 ss Crème fraiche eller rømme
 Del hvitløkfeddene i lange biter.
Stikk små hull i koteletten,
og putt hvitløkbiter i hullene.
 Brun kotelettene raskt i varm panne med litt smør,
eller legg de gjerne på grillen,
 2-3 minutter på hver side.
Gjerne i grillpanne.
 Legg de ferdigstekte kotelettene på et fat, så de får hvile.
 Stek potetene gyldne i en panne med olje.
Stek/grill asparges og tomat i ca 5 min.
 Vend på aspargisen etter 2-3 min.
Legg opp potet, asparges og tomat på et fat.
Ettervarm kotelettene raskt i en varm panne/grill, maks 1 min.
Legg de varme lammekotelettene på fatet, serveres sammen med
en skje med Crème fraiche, litt opphakket basilikum og en limebåt.
Salt og grovmalt pepper etter smak.

6 tanker om “Lammekoteletter med hvitløk og godt tilbehør.

  • RosMari

    Godt og deilig tips til fredagens middag med hvitløkspekkede lammekoteletter. Du er så flink å bekrive oppskriftene trinn-for-trinn. Liker bloggen din veldig godt og tusen takk…

  • Frida

    Mmm! Dette ser helt nydelig ut Gry! Det står lammekoteletter på menyen her i kveld. Dagens lammekoteletter er allerede lagt i marinade, men neste gang skal jeg teste ut å stappe hvitløken inn i kotelettene som du har gjort her. Smart idé!

  • RosMari

    Hei igjen! Vi hadde retten din igår "Lammekotelleter med tilbehør" og det smakte kjempegodt. Kan anbefale en rødvin som passet veldig godt til maten: RIOJA VEGA CRIANZA 2008. Ha en fortsatt fin søndagskveld!

Det er stengt for kommentarer.