Tomatsuppe


Tomatsuppe laget fra bunnen.
Tomatsuppe: 4-6 porsjoner
dag 1:
1,5 kg tomater(blandet)små/store/soltørkede
1/2 purreløk/vanlig løk
2 fedd hvitløk
1/2-1 chilli
1-2 laubærblader
2 ss olivenolje
1 ss urtekrydder/oregano/timian
*
dag 2:
5-6 dl buljong
1 dl fløte
salt/pepper
Del opp løk og tomater.
Plasser de i ei lagnpanne sammen med krydder.
Dryss oljen over og dekk ovnspanna med aliminiumsfolie.
Stekes i ovnen 150 g i 2 timer.
 .
 Avkjøles.
 Ha alt i en blender, og kjør det til en fin masse.
Sil den igjennom ei sil så alt det grove forsvinner.
Sett tomatmassen under lokk i kjøleskapet til dagen etter.
(Denne tomatmassen kan også
 smakes til med salt og brukes på pizza
eller som pastasaus)
***
Dag 2:
Kok opp tomatmassen og spe med
5-6 dl grønsak- eller kyllingbuljong
og 1 dl fløte.
Smak til med salt og pepper.
Server suppen med godt tilbehør:
Rømme, bønner, mais, stekt bacon,
lime, pesto 
og godt brød, gjerne Focaccia.
 Suppen serveres rykende varm.
Jeg serverte suppen til tre av mine venniner.
Siden grovarbeiet var gjort dagen før,
var den enkel å lage til.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

8 tanker om “Tomatsuppe