Oksekjøttpai


 Oksekjøttpai inspiret av Roald Dahls oppskrift.
 Oksekjøttpai:
minst 4 personer
1 kg magert oksekjøtt
100 g bacon
100 g spekepølse(kan sløyfes)
2 rødløk
minst 2 fedd hvitløk
1 kålrot (ca 600 g)
2 gulrøtter
1/2 squash
litt sellerirot(ca150g)
1 boks kikkerter
1 boks sopp
1 buljongterning
1 glass vin
1 ss sterk sennep
1 ss tomatpure
2 ss soyasaus
2 ss hvetemel
2 ts urtekrydder(oregano/timian)
litt olje
ca 1 ts salt
 1/2 ts pepper
***
Paideiglokk:
1 pakke frossen butterdeig (ca 500g)
1 egg, samenpisket
 Del opp kjøttet og stek det gyldent i litt olje,
ha det i ei ildfast gryte.
Gjør det samme med bacon og spekepølse.
 Del opp grønnsaker og løk.
Hell vannet av kikkertene og soppen,
ha alt i gryta.
 
 Ha så i sennep, tomapure, soyasaus, urtekrydder,
 en oppsmuldert buljongterning,
 vin, mel, salt og pepper og bland godt.
 Stekes i ovnen 180 g i ca 2 timer til kjøttet er mørt.
Avkjøles.
Dette kan med fordel gjøres dagen før.
***
Ha kjøttfyllet i ei passende ildfast form eller gryte.
(Jeg valgte ei litt mindre gryte.)
 Ta butterdeigen ut av fryseren 10 min før den skal kjevles.
Kjevl ut og skjær ett lokk som passer.
Skjær også ut en ekstra kant ca 1,5 cm bred.
Fest kanten til formen/gryta med sammenpisket egg.
 Lim lokket på med mere egg..
Skjær ut litt pynt av resten, blader o.l.
 Lim de på lokket med egg, pensel til sist egg over det hele.
Husk å lag et lite pustehull på midten…
Forvarm ovnen til 180 g og stek paien i 30-40 min.
til buterdeigen er gylden.
Så her er min Oksekjøttpai inspiret av Roald Dahls kokebok,
 servert med hjemmelaget potetmos og ripsgele.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.