Marshmallowskake


Marshmallowskake er rene konfekten,
 nytes i små biter.
 Marshmallowskake:
bunn og topp:
250 g hvetemel
50 g havregryn
50 g sukker
200g kaldt smør
1 ts pepperkakekrydder eller 1 ts kanel(kan utelates)
2 ss kaldt vann
Fyll:
 300 g sjokolade
ta den du liker best
1 pose Marshmallows(250 g)
 Lag deig av mel, sukker, smør,
 krydder og vann
 i en matmikser,
eller for hånd.
Del deigen i to.
Kle en liten form med bakepapir,
og press halve deigen utover.
Legg sjokoladeplatene over deigen,
legg deretter marshmallows over i et tett lag.
 Klapp og form den andre halvparten av deigen flat.
Så lik størrelse med forma som mulig,
 på en plastpose eller bakepapir.
vend den forsiktig over marshmallowen.
Ordne så det dekker over hele kaka.
Stek kaka i 200 g ca 40 min eller til den er gylden.
Avkjøl kaka helt.
Vend kaka ut av forma,
deles i små stykker.
Oppbevar kaka i tett boks i kjøleskapet.
 Smaker godt sammen med sterk kaffe.
*
Tilleggsopplysning 2012:
Ser at flere som har bakt denne kaken plages.
Vet ikke helt hva det kan komme av, men vist forma er for stor
tror jeg nok at det flyter utover og ikke blir noe bra resultat.
Forma min er 20 x 26 cm dybde 5,5 cm. (IKEA).
Det er også viktig at kaka skjæres opp når den er helt kald,
ellers blir det bare klissete.
*
En enklere oppskrift er jo og bruke ferdige kjeks om bunn og topp.
se her eller her
Evntuelt lage porsjons kaker. 2 kjeks 1-2 marshmallow og 1-2 ruter sjokolade.
For å prøve og se om man liker det.


12 tanker om “Marshmallowskake

  • Siven

    Oj, oj, oj! Snakker om kaloribombe! Men huff så deilig…

    Den skal nok prøves en dag, men tror det må bli kvelden før en hverdag sånn at jeg kan ta med meg dette på jobb. FARLIG å ha den der liggende i eget skap. 🙂

    Du mangler forresten er r i stiste tekstlinje. 🙂

  • Kathrine

    oi oi oi – her må jeg ut på leting etter glutefrie marshmellows – denne hadde gjort seg mens vi venter under Femnundløpet 🙂

  • Tinemor

    Eg prøvde meg på denne kaka idag.. Va jo kjeeempe grei å laga!! Men trur ikkje min ovn e lik din.. For når det hadde gått ca 25-30 min og eg såg inni ovnen var det full oversvømmelse der.. Marshallowen flaut utøve. Ka trur du at eg har gjort feil? Hadde den på 200 gr midt i ovenen på rist. og den var blitt gaaanske so gyllen og..
    Måtte vente leenge før eg kunne ta den ut av forma.. og no ligg den faktisk i bosse.. for den va ikkje so god..
    Detta e jo tyyypisk meg når eg prøver nye oppskrifter at noko går gale.. men eg prøver meg stadig igjen.. tihihi..

  • Helene i tårnet

    Nå har jeg også laget denne kaken. Og jeg fikk samme resultat som Tinemor. Etter 20 minutter var det marshmallows langt over kanten. Men den skal altså stå i 40 minutter på 200 grader?

    • GryNoKa

      Uff så trist! 🙁
      Har lagt til litt tilleggsopplysninger i oppskriften.
      Kaken blir jo veldig mektig, og ikke alle liker den.
      Håper du ikke ble skremt av å prøve noe nytt.

Det er stengt for kommentarer.