Marshmallowskake


Marshmallowskake er rene konfekten,
 nytes i små biter.
 Marshmallowskake:
bunn og topp:
250 g hvetemel
50 g havregryn
50 g sukker
200g kaldt smør
1 ts pepperkakekrydder eller 1 ts kanel(kan utelates)
2 ss kaldt vann
Fyll:
 300 g sjokolade
ta den du liker best
1 pose Marshmallows(250 g)
 Lag deig av mel, sukker, smør,
 krydder og vann
 i en matmikser,
eller for hånd.
Del deigen i to.
Kle en liten form med bakepapir,
og press halve deigen utover.
Legg sjokoladeplatene over deigen,
legg deretter marshmallows over i et tett lag.
 Klapp og form den andre halvparten av deigen flat.
Så lik størrelse med forma som mulig,
 på en plastpose eller bakepapir.
vend den forsiktig over marshmallowen.
Ordne så det dekker over hele kaka.
Stek kaka i 200 g ca 40 min eller til den er gylden.
Avkjøl kaka helt.
Vend kaka ut av forma,
deles i små stykker.
Oppbevar kaka i tett boks i kjøleskapet.
 Smaker godt sammen med sterk kaffe.
*
Tilleggsopplysning 2012:
Ser at flere som har bakt denne kaken plages.
Vet ikke helt hva det kan komme av, men vist forma er for stor
tror jeg nok at det flyter utover og ikke blir noe bra resultat.
Forma min er 20 x 26 cm dybde 5,5 cm. (IKEA).
Det er også viktig at kaka skjæres opp når den er helt kald,
ellers blir det bare klissete.
*
En enklere oppskrift er jo og bruke ferdige kjeks om bunn og topp.
se her eller her
Evntuelt lage porsjons kaker. 2 kjeks 1-2 marshmallow og 1-2 ruter sjokolade.
For å prøve og se om man liker det.


Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12 tanker om “Marshmallowskake