Julete figurerkaker med glasur/fluesopper og snøkrystaller.


Dekorative småkaker hører til i julen,
i år blir det fluesopper og snøkrystaller.
Deig til figurkaker:
5 dl hvetemel
1 dl melis
200 g smør
 Arbeid sammen mel, melis og smør til en fast dei.
Putt den i en plastpose.
La deigen hvile i ca 2 timer.
 Kjevel ut deigen ca 2-3 mm tynn, bruk mel til utkjevling så
den ikke fester seg til benk og kjevle.
Stikk ut figurer.
Setes på bakepapirkledd plate.
Stekes i forvarmet ovn på 200 g 8-10 min.
Avkjøles på rist.
Glasur til kakefigurer:
1 eggehvite
1 ts sitron
2-4 dl melis (avhenig om det er stor eller liten eggehvite)
*’*
+ konditorfarge
+ sukker/perlesukker til dypping
 Pisk ingrediensene sammen til en tykk masse.
ta av 2/3 av glasuren i en pose/sprøytepose.
Bland ut ønsket farge i resten (rødt til fluesopp)
 Fluesopp:
Fyll først stilk og litt under sopphatten med hvit glasur.
Så toppen med rød.
Vent ca 1/2 time.
Legg på små hvite prikker av glasur på det røde.
Tørk kakene…. kjenn etter om de er tørre før de
legges i tett boks eller glass.
Søte små fluesopper.
 Snøkrystaller:
Sprøyt hvit glasur i valgfrit mønster på kakene
dypp de i sukker eller perlesukker.
La de tørke før du
legger de i tett boks eller glass, bruk gjerne norgesglass.
Søte snøkrystaller som pynter opp.

6 tanker om “Julete figurerkaker med glasur/fluesopper og snøkrystaller.

Det er stengt for kommentarer.