Frokosthorn(kalddeig)


 Det er vel få ting om lukter beder enn nybakt gjærbakst…
Skal du bake frokosthorn,
setter du kalddeig om kvelden,
 som får stå natten over.
 Så er det enkelt å servere
nybakte frokosthorn på søndags morgen.

Frokosthorn:
16 stk
6 dl vann
1 pk tørr gjær
2 ss sukker
2 ss olje
250 g samalt hvete fin
200g 4 korn
400 g hvetemel
1 ts salt
litt 4 korn til utbaking.
 Hell kald veske i en bolle rør ut gjæren ha i sukker, olje,
 melet, firekorn og til sist saltet
 Kna deien godt, smør litt olje på toppen,
 og dekk deigen med plastfolie.
Sett den i kjøleskapet til neste morgen.
 Ta deigen ut av kjøleskapet,
 Del den i to.
Kjevel ut to sirkler, bruk 4 korn som bakemel.
Del hver sirkel i 8 like biter med et pizzhjul.
Rull sammen til horn.
Etterheves på bakepapirkledd stekeplate i ca 15-20 min.
Stekes i ca 20 min 200g

Server hornene lunkne
 God frokost! : )

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

7 tanker om “Frokosthorn(kalddeig)