Grove muffins med valnøtter


 Grove nystekte muffins med valnøtter,
smaker godt sammen med ost og syltetøy.
 Grove muffins med valnøtter (6 store)
4 eggeplommer (eller 2 hele egg)
2,5 dl melk
1/2 dl olje
1 ts salt
2 ts bakepulver
2,5 dl havregryn
3 dl sammalt hvete fin
10-14 halve grovhakkede valnøtter
+ 6 halve valøtter til pynting
 Bland eggeplommer, melk, olje
 og salt i en bolle.
Rør godt.
Hell i havregryn, mel, bakepulver og de grovhakkede
valnøttene.
Rør alt til en litt bøt masse.
Smør litt smeltet smør i en muffinsform,
 ta 6 biter av bakepapir i formen.
Form de til..
Fordel deigen i formeme,
og plasser en halv valnøtt på toppen av hver muffins.
Sekes i ca 20 min på 200 g.
 Ta muffinsene ut av formen og avkjøl de på rist.
 De er best nystekte, men kan også  fryses.
Her spist med tyttebær og brie….

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

5 tanker om “Grove muffins med valnøtter