Gnocchi til 3-4 personer
500 g poteter
4 dl mel
1 egg
1/2- 1 ts salt
litt pepper
1/4 ts raspet muskattnøtt
Skrell potetene og kok de.
sil av vannet ,og damp de over en varm plate,
mens du rister på kasserollen, til de er helt tørre.
Mos potetene så de er fri for klumper.
Rør inn mel salt,pepper,muskatt, og
et sammenpisket egg.
Bland til du har en smidig deig.
Legg deigen på en melete flate.
Del deigen i små stykker.
Rull ut deigen til like store små avlange boller.
Trykk de litt med en melt gaffel.
Kok opp vann i en kjele,
ha i litt salt 1-2 ts
Legg Gnocchi i det kokende vannet,
noen av gangen.
Når de flyter opp er de ferdige, og tas ut av vannet.
Hell på litt olivenolje, og kok neste porsjon.
gjenta til alt er kokt.
Tilbehør:
1 avokado delt i biter
1 fetaost
1 glass grønn pesto
1 lime
Salt, pepper
Serveres hver for seg,
så alle kan ta så mye de vil
Det smaker deilig, bare prøv!
Aiii… har aldri tenkt over at jeg faktisk kan lage gnocchi fra bunnen av. ikke dumt når jeg ikke får tak i det i vanlige butikker. Takk!
Har nett oppdaga bloggen din, men ser at den fort kan bli ein favoritt! Dette såg forresten kjempegodt ut! Skal prøvast!
Er dette en selvstendig middagsrett eller?
NAM, gleder meg til å prøve! Jeg syns gnocci er skikkelig vanskelig å lage, men det har ikke falt meg inn å gjøre de skikkelig rustikke (store). Prøver alltid på de små, lette bollene jeg kjenner fra Italia. Nå blir det andre boller! 🙂
ÅÅÅ, jeg bare elsker bloggen din. Du er virkelig så flink, her får jeg masse inspirasjon. Mvh Wilhelmines blogg.