Kålruletter


Deilige gammeldagse kålruletter,
server de gjerne sammen med dillsaus.

Kålruletter til 4 personer:
1 stort kålhode
400g kjøttdeig
1 egg
1 dl melk
1 dl havregryn
1 ss maisennamel
salt/pepper
2 l vann
2 stk buljongterninger
hyssing
Ta forsiktig av 12 kålblader,
det er best å få de av så hele som mulig.
Kutt av den tykkeste biten.
Kok kålen i kokende vann i ca 3 min,
Hell av vannet og legg kålen i kaldt vann.

 Rør kjøttdeigen, egget, melk, havregyn,
maisennamel, salt og pepper
sammen. 
Ta en stor skje deig på hvert kålblad,
brett det sammen og knyt en hyssing rundt.
Kok opp 2 l vann med buljongen.
Ta forsiktig kålruletene i den kokende buljongen.
La de trekke i ca 20 min på svak varme.
De skal så vidt koke.
Dillsaus:
Lag jevning av 2 ss smør og 2 ss mel,
spe med kraften og litt fløte 1/2 dl
til en passe tykk saus.
Kok sausen i minst 6 min.
Ha i litt sitron,
smak til med salt og pepper.
Til sist tillsettes 2 ss hakket fersk dill
eller 1 ts tørket dill.
Ta hyssingen av hver kålrulett.
Server de varme kålrulettene og dillsausen
sammen med nykokte poteter og en stor skje tyttebær.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

5 tanker om “Kålruletter