Ripsgele


Ripsgele er friskt, søtt og godt.
Jeg er så heldig å ha ei søster med masse ripsbusker.
I går plukket vi rips og laget gele.

Ripsgele:
2 dl vann pr kg rips
det lønner seg å ha i en del litt umodne rips og,
det hjelper å gjøre geleen stiv.
1 kg sukker for hver liter ferdigkokt saft.
(vi brukte 5 kg rips
1 l vann
3 kg sukker)
Kok rips og vann til det er mørt ca 1/2 t,
skumm av hele tiden.
Sil bort stilker og bær,
press ut så mye veske som mulig.
Sil deretter safta på nytt igjennom et klede.(kopphånduk)
Vi festet den fast på dørslaget med klesklyper.
La den renne godt av seg, ta deretter å vri,
 forsiktig så ikke noe grums kommer med.
Safta skal være så klar som mulig.
Mål opp safta og hell den i en ren kasserolle.
Hell nå 1 kg sukker i pr liter saft.
Kok opp og la det småkoke
 til det begynner å tykne.
 Ta geleprøven:
Hell litt på et fat og la det kjølne litt.
Trekk fingeren igjennom ripssaften.
 Den skal da ikke løpe sammen igjen,
gjør den ikke det må den koke litt til.
Hell geleen på rene varme glass,
 og skru godt igjen lokket.
Deilig ripsgele for å ha utover vinteren.
Oppbevares kaldt og mørkt.
Vil du pynte glassene litt ekstra, trykk her.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

8 tanker om “Ripsgele