Plommekake


Oppned plommekake trenger ingen pynt, bare litt krem.

Plommekake:
4 egg
250 g sukker
250 g smør
200 g hvetemel
100 g potetmel
1 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
+
12-14 plommer(gjerne litt faste)
2 ss smeltet smør
5 ss sukker
 
Pisk eggedosis og smelt smøret
Ha i det avkjølte smeltede smøret
 og alt det tørre,
vekselsvis.
Bare rør til alt er blandet.
Hell 2 ss smør i forma og smør det utover.
Strø 5 ss  sukkerte over.
Del plommene og ta ut steinene.
Legg plommene med den delte delen ned i forma.
Hell kakerøra over og bre den utover.
Stek kaka i 200g 40 min.
Avkjøl kaka i ca 20 min.
Løsne litt med en kniv, og ta av ringen.
Legg et fat oppå kaka.
Snu den opp ned så fatet kommer underst…
Ta forsiktig av kakeformbunen, hjelp litt til med en kniv.

Kaka smaker godt litt lun med krem…
Men holder seg godt i kjøleskapet i mange dager.
Den kan også godt fryses.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

9 tanker om “Plommekake