Kleppmelk


Husket plutselig på barndommens kleppmelk,
 og måtte bare prøve.

Kleppmelk :
(nok til 2 porsjoner)
2 dl melk
1 egg
2 dl hvetemel
1/4 ts salt
2 ss sukker
*
Melk til koking:
8 dl melk
1/4 s salt
3 ss sukker
smak om du synes den er nok krydret..
+ kanel for å strø oppå
Rør melk, egg,  mel, salt og sukker sammen.
Røra skal være ganske tykk.
Varm opp melk sukker og salt i ei gryte til det koker.
Sett plata på lavese temperatur.
Hell skjeer av deig i den varme melka.
Prøv å få kleppene til å holde fasongen.
småkokes(trekkes) i ca 15 min.
Server gjerne kleppmelken varm, i store kopper,
 med et godt dryss med kanel.

8 tanker om “Kleppmelk

  • mymlen og my

    Nå ble jeg helt nostalgisk, tror det må være snart femti år siden jeg har smakt kleppmelk, mon tro det var før første verdenskrig. Ihvertfall var jeg liten jente en gang på slutten av femti tallet. Kanskje jeg må lage en porsjon til barn og barnebarn.
    Hilsen Mymlen

  • Hanne

    Dette har jeg bare hørt om, aldri smakt. Takk for oppskrift, skal testes. Jeg er sikker på at dette er mat for en melkemons som meg!

  • 62 modell

    Oi….nå ble jeg fristet.på Fosen der jeg kommer fra kaller man dette Kleppsup(suppe) og serveres i suppetallerkener.
    Nå bare må jeg lage kleppsuppe…

    Ha en fin dag:-)

  • Trucker

    Her i Østerdalen kaller vi det klubbvelling. Veldig lenge siden jeg har smakt, men i dag skal det prøves 🙂

  • Anonym

    Yummm, har ikke hatt kleppmelk pa mange, mange ar… Vi hadde kardemomme i "deigen", kjempegodt. Ma prove igjen 🙂

    Takk takk…

Det er stengt for kommentarer.