Scones


*

Deilige nybakte scones.
Scones:
250 g hvetemel
1 toppet ts bakepulver
1/2 s salt
40 g sukker
40 g smør(kaldt)
1,5 dl kesam eller yoghurt eller melk
*
Forvarm ovnen til 230 g
Ha alt det tørre i en bolle,
smulder smøret lett i og hell i kesamen.
Arbeid deigen let sammen.
Hell den utover en lett melet benk.
Kjevel eller klapp den utover til ca 1,5 cm tykkelse.
Snu deigen og strø på litt mer mel, så den ikke sitter fast.
Trykk ut med et glass ca 5 cm diameter.
Dypp glasset i litt mel for hver gang, det blir ca 12 stk.
Legges på bakepapirkledd stekeplate.
Stekes i forvarmet ovn 230 g i ca 9 min.
Avkjøles på rist.
Serveres sconesene nylagde med smør,
syltetøy og gjerne litt fløtekrem.

6 tanker om “Scones

Det er stengt for kommentarer.