Nesten ekte Tiramisu


Tiramisu er som regel laget av Mascapone som er en italiensk ferskost.

Her har vi byttet den ut mot Snøfrisk en norsk ferskost
 + litt fløte for å få den rette konsistensen.
Vi hadde ikke marsala, så vi brukte bare cognac.
Nesten ekte Tiraisu:
1 pk savoiardikjeks (ladyfingers )
3 dl sterk kaffe
2-3 ss cognac, eller brandy
4 eggeplommer
5 ss sukker + 1 ss vaniljesukker
200 g snøfrisk(eller annen mild ferskost)
1,5 dl fløte
1-2 ss Kakao for å drysse over
+ en dessertskål
Rør ferkost og fløte sammen.
Pisk eggeplommerog sukker til en tykk krem
bland egedosisen i ostemassen.
Bland cognacen i kaffen,vend kjeksene i kaffen
Legg på et lag med ostemasse, og
et dryss med kakao
så et nytt lag med kjeks osv…
avslutt med et dryss med kakao.
Sett Tiramisuen kaldt i minst 6 timer,
lag den gjerne dagen før.
Tiramisu smaker godt sammen med sterk kaffe,
 gjerne espresso.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 tanker om “Nesten ekte Tiramisu

  • Eikerota

    Endelig en oppskrift på desserten jeg elsker- med ingredienser som lar seg oppdrive her på landet;-)
    Den så himmelsk ut og må prøves snart!
    Dessuten tar du veldig gode bilder ,Gry!
    PS; håper det gikk bra med bredbåndskabelen og den nye plenen;-)
    Klem Grehtemor med god apetitt- denne bloggen er genial!!

  • Tani

    Hei!! Det så kjempegodt ut!!! Det var igrunnen en god ide å bruke den norske osten..Det må jeg jammen prøve..Takk for godt tips..Ha en strålende etterdag videre!!