Iskake på en-to-tre + marengs


Det er sommer,
 og da er det lurt å kunne lage ei iskake på en-to-tre.
Du trenger :
1 marengs bunn
1/2 l  god vaniljeis
2 dl blåbær
Sett bunnen på et fat…
og fyll på is og blåbær…dryss over litt melis.
Ferdig!!
Vil du lage din egen marengs(bunn) er det lett.
Du trenger:
4 eggehviter
1 klype salt
225 g sukker
2 ts maisennamel
(litt konditofarge)
pisk eggehvitene stive med litt salt.
Tilsett litt og litt sukker mens du stadig visper,
 til det blir en tykk masse.
Pisk til sist i maisennamelet.
Settes på bakepapirkledd plate.
Du kan lage en stor kakebunn
eller ca 12 store eller 24 små marengs
Stekes i 100 grader varm ovn,  i ca 1 time.
Server gjerne marengsen sammen med frukt og bær
Oppbevar marengsen tørt, den har lang holdbarhet.
God sommer!

6 tanker om “Iskake på en-to-tre + marengs

  • Beth

    Dette så jammen godt ut du?
    Så deilig med noe som er lettvint nå i sommervarmen…

    Takk for tipset!

    Klem Beth…

  • Beth

    Takk for linken!
    Har så vidt tittet innom der nå og det første jeg faller for er jo det nydelige serviset hun har…
    Må se litt mer på siden hennes ja…:-))

    Klem Beth…

  • Torill

    Hei!
    For en fantastisk matblogg du har!
    Jeg kom over den da jeg gjorde et googlesøk i håp om å finne oppskrift på en kokos/sjokoladekake jeg smakte da jeg var på ferie i Sverige. Fant da igjen en kokoskakeoppskrift på din blogg som min mor lagde, og som jeg hadde mistet!
    Jeg lurer på om du kjenner til den kaken jeg er på leting etter: Det er nok en langpannekake, bunnen/halvparten er saftig men lett sjokoladekake, øvre del er saftig og lett formkakedeig (tror jeg) med kokos. Finmalt kokos på toppen, som stekes med. Tror kanskje det kan være samme grunndeig som tilsettes kakao/smeltet sjokolade og kokos.
    Vennlig hilsen Torill Enge

  • Torill

    Takk for tipset, men er nok ikke helt som marmorkaka, men den oppskriften kan nok være et utgangspunkt for eksperimentering 😉

Det er stengt for kommentarer.