Myke kryddermuffins med tyttebærsirupstopping


Myke kryddermuffins med tyttebærsirupstopping!

Myke kryddermuffins
Oppskrift til 18- 20 muffins:
100 g smeltet smør
3 egg
2 ½ dl  sukker
1 ½ dl surmelk(Cultura)
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts malt kardemomme
1 ts malt kryddernellik
1ts malt allehånde
Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
 Bland sammen mel, bakepulver
og krydder og vend det
vekselsvis med smeltet smør
og surmelk inn i røren.
Fyll røren i muffinsformer av papir,
 eller smurte former,
 3/4 full.
Stekes i 200g i ca 15 min, pass på.
Avkjøl kakene.
Tyttebærsirupstopping
Oppskrift
100 g  mykt smør
2 dl sukker
1 egg
3 ss tyttebærsirup
Pisk smør og sukker hvitt,
tilsett egget og pisk til en luftig krem,
tilsett tyttebærsirupen 1 ss av gangn,
og pisk videre til alt er blandet.
topping og muffins…
Ta en skje med topping på hver mufins, og bre den utover.
Tegn et fint mønster med en gaffel.
For ekstra pynt, strø noen sukkerperler over.
Disse kan godt fryser ferdigpyntede, de tiner på et øyeblikk.

6 tanker om “Myke kryddermuffins med tyttebærsirupstopping

  • Beth

    Mmmmm….
    Hvis en har lyst på noe godt er det bare å titte innom her hos deg.
    Alltid noe lettvint og godt å finne her.
    Står en i beit for å finne på noe til kaffen,
    ja, da titter jeg alltid inn til deg en tur…
    Og det fine er at mye av det du "serverer" oss er raskt og lettvint,
    det liker vi vet du!

    Klem Beth`s småting…

  • Lotte`s lille verden

    Nam nam.. Disse så jo herlig ut.. Nesten sånn at jeg føler trangen til å bake selv.. Når sant skal sies så hadde jeg nok hoppet ut på kjøkkenet i skrivende stund dersom jeg hadde hatt det som trengtes for å bake disse herlighetene! 🙂

    Her er klokken blitt åtte, men solen skinner så fint fremdeles, så en liten spasertur hadde ikke vært feil nei..! 🙂

    Gleder meg til å titte innom igjen!
    Håper du får en fin søndag videre..
    Klem fra meg

  • Ingrid bloggar

    Du har en helt fantastisk blogg!!! Jeg pröver å få min datter til å lese litt mer norsk (det går ellers bare i svensk) og ettersom hun liker å bake skal jeg anbefale henne å bruke oppskrifter og 'gjöremåte' herfra.

    Helt utrolig fine bilder også! Tar du dem selv?

    Hilsen fra Ingrid i Sverige

Det er stengt for kommentarer.