Påskekake med påske-sol-glasur


Måtte jo bake ei skikkelig god Påskekake til mine kjære!

 Denne komponerte jeg i går..
Den er fylt med aprikosfromage og toppet med kesammelislasur.
Kakebunn:
3 egg
2 dl sukker
100 g smeltet smør
3 dl mel
1 ts bakepulver
Smør ei form 26 cm (todelt form)
Pisk eggedosis, smelt smøret og hell det avkjølte smøret i eggedosisen.
Sikt i mel og bakepulver, rør lett til alt er blandet.
Hell røra i kakeformen.
Sekes i 175 g i ca 20 min.
Avkjøl kaken før den tas ut av formen.
Aprikosfromage.
5 plater gelatin
1 boks Philadelfiaost
1 boks aprikos i sukkerlake
1 dl sukker
1/2 l Wipping eller fløte
Hell laken av aprikosene og gjem den.
Mos aprikosene, og rør inn 1 dl sukker.
Gelatinbladene bløtes i et glass med kaldt vann.
Varm aprikoslaken og smelt gelatinen i den.
Rør gelatinen i aprikosblandingen, og avkjøl den.
Del kaka i to og plasser den ene delen på ett kakefat med
kakeringen rundt.
Pisk krem eller Wippig stiv,
rør inn osten.
Bland krem-oste-blandingen
 med den avkjølte aperikosen.
Fyll blandingen over i kakeformen ,
og legg den siste kakebunnen over.
Sett kaken kaldt i minst 1 time.
Glasur:
2 ss kesam (tåler du ikke melk bruk vann)
300 g melis
litt gul konditofage
Bland sammen melis og kesam,
ta av 2 ss av glasuren i en egen skål, 
og bland inn litt farge.
Skjær kaka ut av kakeringen,
 og hell den hvite glasuren over.
Ta den gule glasuren på en skje, og lag en spial over.
Dra den gule glasuren utover med håndtaket på skjeen.
Hell litt ekstra gul glasur i midten…
så det blir som en PÅSKESOL.
Pynt gjerne med påske sjokolade 
eller påskeegg.
Påskekake med påskeegg…
Den smaker godt sammen med en kopp kaffe.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

6 tanker om “Påskekake med påske-sol-glasur