Brødpudding fra mormors dager


Min mormor serverte ofte brødpudding med rød saus, til dessert.
Hun kastet sjelden mat, så det gamle brødet ble tørket,
 for senere å bli brukt i brødpudding.

Brødpudding:
ca 400 g brød (gjerne gammelt)
3 ss rosiner
4 ss sukker
litt salt ca 1/4 ts
3 egg
4-5 dl melk( gjerne fløtemelk blanding)
2 ss smør
Del opp brødet og smør litt smør på den ene siden,
smør en ildfast form,
putt brød og rosiner lagvis i forma.
Bland sukker, salt, egg og melk sammen i en mugge.
Hell blandingen over brødet.
La det stå og trekke i ca 30 min(vist du har tid)
Stekes i ca 40 min, 170 g varm ovn.
Serveres lunken eller kald
 med rød saus(oppskrift her)
Dette er en nostalgisk dessert for meg,
 her servert på gamle dype tallerkenr, kjøpt på loppis.

Legg igjen en kommentar

6 tanker om “Brødpudding fra mormors dager