I India lærte jeg og lage Biryani av Vijis mor.
Biryani er en risrett som kan serveres alene eller sammen med lam og kylling.
Du trenger:
3 ss ghi eller smør
1 gulrot
1 stor potet(3 små)
en neve peanøtter(eller mandler)
1 løk(hvis du tåler)
2 tomater
5 hele nellik
5 hele kardemomme(eller 1 ts malt)
1 grønn eller rød chilli
5 cm ingefær
4 båter hvitløk
1 stang kanel
1 ts spisskummenfrø
(og vist du har :
8 ferske mynteblader, 2ss hakket koriander)
1-2 ts salt
5 dl vasket ris
8 dl vann
1 boks kokosmelk
Rensk og del grønnsaker og del de i biter.
Varm smøret i ei stor gryte, ha i krydder først,
så grønnsaker og salt.
Vask risen.
Hell den i gryta og rør godt om.
Hell i vann og kokosmelk.
Kok opp og sett på lokk.
Kokes på svak varme i ca 45 min.
Servers gjerne sammen med Naan-brød og Indisk Lamegryte.