Sjokladekake- god gammeldags



God gammeldags SJOKOLADEKAKE
3 egg
2 dl sukker
50 g smeltet smør
1 dl melk
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss kakao
Pisk eggedodis av egg og sukker,
bland kakao og bakepulver i melet,
og hell det smeltede smøret i melken.
Rør alt forsiktig i eggedosisen, til det er blandet.
Smør ei form( 24 cm) med smør
og hell røra i.
settes i forvarmet ovn på 175 grader,
nederste rille i 40 min.

Avkjøl kaka.
Ta den ut av formen, legg den på et fat og del den i to.
Sjokoladekrem:
150 g smør romtemperert
3,5 dl melis
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao+ 2 ss varmt vann
1 egg
Rør melis og smør hvitt,
tilsett egget og vaniljesukkert
rør kakao og varmt vann sammen,
og tillsett det i smørkremen.
Rør alt til en luftig krem.
Fordel halvparten av kremen på den ene delen,
legg sammen kaka og fordel resten oppå.
************
Vist du vil kan du enkelt pynte kaka.Klipp ut et hjerte av papir, legg det på kaka. dryss på kokos eller kakestrø, børst av det som er kommet på papiret. Løft forsiktig av papirhjertet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

8 tanker om “Sjokladekake- god gammeldags