Farmors sitronkake (gammel oppskrift) i ny form



Jeg kunne ikke stå for disse nye formene ..
Jeg fant de på Åhléns i Stockholm, så de ble med meg hjem.
Den ene er til muffins, og den andre har jeg prøvd å lage formkake i.
Jeg har ei fin gammel oppskrift på ei god sitronkake,
Den er til 1,5 l form, jeg målte ikke formen før etter at jeg hadde bakt
og oppdaget at den tok 2,5 l…
Her er oppskrifta mi
Farmors sitronkake:
til 1,5 l form
150 g smør
2 dl sukker
2 egg
1,5 dl fløtemelk
4 dl hvetemel
1 t bakepulver
skall av en sitron
4 sitrondråper
**************************
til 2,5 l form (som passer til ei full roseform)
225 g smør
3 dl sukker
3 egg
2,2 dl fløtemelk
6 dl hvetemel
1,5 t bakepulver
skall av en sitron
5 sitrondråper
Pisk smør og sukker hvitt, ha i eggene pisk godt. Bland bakerpulveret i melet og hell det vekselsvis med melka mens du blander. Til sist røres sitronskall og dråpene i.
Smør formen godt med mykt smør eller formfett. Hell røra i formen og stek i 45-50 min 175 g nederste rille i ovnen. Prøv med en stekepinne om kaken er stekt etter 45 min, om nødvendig stek litt til. Etter at kaken er tatt ut av ovnen bør du vente litt, før den vendes og avkjøles på rist.Lag glasur av melis og sitronsaft og hell over.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

6 tanker om “Farmors sitronkake (gammel oppskrift) i ny form