Blinis – små russiske pannekaker


Nå når det er blitt kaldere ute,
passer det godt med litt lun mat,
hva med noen blinis?
2 dl hvetemel

2 dl bokhvete(du kan bruke hvetemel)
1 ts salt
½ pk tørrgjær
4 dl lunken melk (gjerne fløtemelk)
2 egg
40 g smør smeltet

Ha hvetemel, bokhvetemel, tørrgjær og salt i en bolle,
Visp sammen egg og lunken melk
og visp det gradvis inn i melet
til røren er glatt og fin.
Bland i smeltet smør.
Dekk til røren og la den stå i ca. 30 min.
Stekes på middels varme i lettsmurt panne
ca. 2 ss røre til hver blini.

Bliniene serveres for eksempel med
kald kokt mandelpotet i skiver med røkelaks,
purreløk og creme fraiche, lodderogn,
rødløk og rømme…. Bruk fantasien


Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Én tanke om “Blinis – små russiske pannekaker