Jeg er kjempeglad i Mozzarella,
men her jeg bor er det ikke alltid like lett å få tak i den.
Så her er mitt alternativ:
Oppskrift( liten porsjon):
5 dl melk
2 dl kefir
1/4 ts salt
kok opp melka,
hell i kefiren og saltet,
kok opp igjen sakte til alt blenger seg.
Hell massen i ei sil kledd med et klede,
eller kjøkkenpapir.
Vent til nesten all veska er rent av
form massen til ei kule, klem forsiktig ut mesteparten av vesken.
Pakk inn osten i plastfolie, og avkjøl den.Skjæres i skiver og nytes,
gjerne på grovt brød sammen med tomat, olivenolje og grov pepper.
It's difficult to find experienced people for this topic, but you sound like you know what you're talking about!
Thanks
My web blog christmas stickers
gleder meg til å prøve denne! takk for flott blogg 🙂
Dette er egentlig ikke en oppskrift på mozzarella, men ricotta. For å lage Mozzarella må du tilsette sitronsyre og osteløype, deretter må massen smeltes og dras slik at du får den riktige konsistensen
Samt at Mozzarella tradisjonellt ikke lages av ku-melk, men av bøffel-melk.
Tusen takk for en oversiktlig og enkel oppskrift. Skal prøve denne så snart som mulig.
Keep up the good work!
Tusen takk – denne skal prøves ;D