Red Velet Cake/Rød fløyelskake



Red Velvet Cake
100g smeltet smør
2 egg
300g sukker
1 ss kakaopulver
2 ts rød mat farve (fås på innvandrerbutikk)
eller 2 ss flytende rød konditorfarve
250g mel
1/4 ts salt
1 kopp fløte
1 ts vaniljeessens
1 ts bakepulver
1 ts eddikk
Sett ovnene på 175 grader, smør to 24 cm-kakeformer.
Pisk smør, egg og sukker i mikseren.
Bland kakao og rødfarge i en bolle for seg,
så blander du dette oppi mikseren med resten.
Sikt sammen mel og salt, og bland i vekselsvis med fløte.
Tilsett vanilje, bakepulver og eddikk.
Hell røren over i formene og stek i ca 40 min.
Avkjøl på rist, ta dem ut av formene etter 20 min.
Avkjøles helt.
Ostekrem.3 dl fløte piskes til krem
250g masckarpone ost250g kremost naturell(eks. philladelfia)
100 g melis
1 ts vanilje
pisk fløten for seg, rør ost,
vanilje og melis glatt,bland forsiktig sammen,
fyll og dekk kaka med ostekremen.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.