Grove rundstykker m/4korn:
1 kg fibra
1,5 dl linfrø(gjerne knuste)
3 dl 4korn + 1 dl til topping
1 ts gurkemeie(kan utelates)
1 pk tørgjær + 1 ts sukker
2 ts salt
2 ss olje + 1 ss til utbaking
9,5 dl finervarmt vann
Bland alt det tørre forutenom gjæren.
Hell gjæren i et glass og rør inn 1 ts sukker og 1 dl av vannet.
Vent noen minutter, til gjæren har est til dobbel størrelse.
Hell resten av vannet og gjæren i melet, og elt i 5 min.
Ta deigen på benken, og hell litt olje over,
og del deigen i 32 biter.
Rull boller og dypp de i 4korn.
Settes på plate med bakepapir,
og heves i ca 30 min
Stekes i 200g i ca 15 min, avkjøles på rist.
Smaker kjempegodt nystekte, og de kan selvsagt fryses.
Åh, disse rundstykkene ser skikkelig gode ut:)
De skal jeg absolutt prøve ut:)
Grove rundstykker er kjempegodt, og så ser det så lekkert ut med korn og frø på toppen. 🙂