Hvetebakst – enkel brytekrans og figurbrød19. mars 2022 i Bakst / Brød / Frokost / gjærbakst / Hvetedeig / hvetedeigfigur / Ukategorisert merket figurbakst / gjærbakst / grunndeig / hvetekrans / Påske / rundstykkedeig av Gry Av denne oppskriften får du en brytekrans og fire figurbrød. Grunndeig:2,5 dl melk2,5 dl varmt vann1 egg100 g smeltet smør25 g gjær/ eller en halv pakke tørrgjær3 ss sukker1 ts saltca 800 g hvetemel*bland sammen melk, varmt vann, smeltet smør og egget. sjekk at det er fingervarmt.Ha det i en bakebolle og bland i mel, salt, sukker og gjær. Elt sammen i en kjøkkenmaskin, bruk eltekrok,til deigen er blank og smidig det tar fort 10 minutter. Elter du for hånd tar det lengre.Sett deigen til heving til den har doblet størrelse. Bruk halve deigen og del den i åtte deler.Rull ut lengder på ca 20 cm. Lag en S av den ene delen, og fest den andre øverst, tre så under og over,så under og over motsatt vei og fest i enden på Sen.Se videoen under… Hev figurbrødene i ca 30 minutter, pensel de med pisket egg.Stek de midt i forvarmet ovn 200 g i ca 15 min. Avkjøl de på rist. Spis de som de er, eller med smør og pålegg. De er supre å fryse. Bruk en halv del av deigen, del den i 18 deler. Trill boller, bruk litt smeltet smør på fingrene og klapp de litt flate.Smør en 24 cm rund kakeform godt med smør. legg bollene etter hverandre som vist på bilde.Pensel med pisket egg og strø på frø om du vil det Jeg brukte gresskarfrø, sesamfrø og linfrø, ca 2 ss.Heves i minst 30 minutter, stekes nederst i forvarmet ovn, 200 g i ca 25 min. Sjekk at den ser gylden og fin ut. Avkjøles på rist. Den er super å servere til frokost. Den er kjempefin å fryse.