

200 g hvitt sukker
200 g brunt sukker
3 dl rømme (yoghurt/kesam/kulturmelk kan brukes)
1,5 dl rapsolje
6,5 dl hvetemel (eventuelt glutenfritt kakemel)
4 ss kakao
2 ts natron
0,5 ts salt
1 ts muskat
1 dl varmt vann
1 ss pulverkaffe
3 egg
*
Sjokoladekrem:
300 g smør (mykt)
500 g melis
2 ss kakao
1 ss vanilkesukker
2 ts pulverkaffe rørt ut i 5 ss varmt vann



Bland sammen alt det tørre!
Lag en grop i midten og hell i olje, kaffe, rømme og egg.
Pisk sammen det våte, med en gaffel og bland alt til en fin røre.
Kle en 22 cm springform, med bakepapir i bunnen og smør den godt.
Hell røra i forma og stek den nederst på rist, i forvarmet ovn 200 g, i 50-60 minutter.
Kjenn etter med en bakepinne om kaken er ferdig.
Avkjøl kaken på rist.
Lag kaken gjerne dagen før den skal fylles og pyntes, da er den lettere å dele.


Pisk sammen mykt smør, melis, vaniljesukker, kakao og kaffe i en kjøkkenmaskin, til det blir en luftig krem.
*
Husk: Ta av ca 6 spiseskjeer av kremen til dekoreringen!
*
Montering:
Skjer av på toppen så kaken blir jevn.
Del den kalde kaken i 4 deler.
Bruk nå ca 1/2 av kremen, som smøres mellom lagene.
Smør resten av kremen, fint rundt og oppå kaken.

Ha de 6 spiseskjeene med sjokoladekrem i en sprøytepose.
Bruk en tipp med et lite hull, eller klipp et lite hull i sprøyteposen.
Dekorer nå rundt hele kaken på toppen med kruseduller, blomster, prikker o.l.
Oppbevar kaken kaldt til den skal serveres.
Kaken er og fin og fryse.



