
så i år kan jeg høste litt og lage en terte med rabarbra.
Denne terten passer perfekt å servere til sommerkaffe i hagen.

225 g hvetemel
60 g sukker
100 g mykt smør
1 lite egg
*
1/4 l vaniljekrem ferdigkjøpt
(eller laget fra bunnen selv oppskrift her)
*
ca 250 g rabarbra
litt ekstra sukker
*
serveres med
3 dl pisket kremfløte
litt mynte til pynt
*
En terteform avlang eller rund ca 22 cm i diameter,
med løs bunn.
Et ark aluminiumsfolie

ha i mykt smør(som har lagt på kjøkkenbenken minst en time)og et lite egg.
Bland sammen til en god deig, bruk fingrene.
Ha deigen i en plastpose og klem den flat.
Legg den i kjøleskapet minst 30 minutter.

Kjevle ut deigen til den er større en formen.
Her er den kjelvet i plastposen som er klippet opp,
så trenger du ikke bruke ekstra mel til utbaking.
Legg deigen over i formen og trykk den godt ned,
spesielt i hjørnene.
Prikk deigen med en gaffel, og legg over aluminiumsfolie,
trykk den ned over deigen, så holder deigen seg flat.
Stek terteskallet midt i ovene i ca 12 miutter.

fordel vaniljekremen jevnt utover terteskallet.
Vask rabarbraen og del den i biter.
Fordel den utover,
eller legg den i et fint mønster som her.
(Rabarbrastrilkene er delt opp i trekanter.)
Strø litt sukker på deigen rundt kanten.
Stek terten midt i forvarmet ovn 180 grader,
i ca 20 minutter.

den kan godt bakes dagen før den skal serveres.


