

400 g laks
100 g ferdigrenskede reker
2 terninger fiskebuljong
7 dl vann
1 boks kokosmelk
2 gulrøtter
1/2 fenikkel
2 vårløk
2 ss smør/laktosefri margarin
1 bunt dill
1/2 dl olje raps/oliven
1 lime eller 1/2 sitron
1/2 rød chili
Litt tabasco/hot saus/grønn taipasta
Salt, pepper
*
Rens og del opp gulrøtter i tynne staver
Del opp fenikkel i tynne skiver
Del opp vårløken og chili
Kjør dill og olje samnen med en stavmikser,
og sil av oljen bruk en sil eller et dørslag.

Stek grønnsaker, vårløk og chili
under omrøring i et par minutter.
Hell vannet i beholderen som ble
brukt når du laget dilloljen.
Hell dillvannet og kokosmelken i gryten.
La det få et oppkok.
Rens og del opp laksen i biter.

Smak til med salt, pepper
og litt tabasco eller lignende (etter smak)
Ha i laksbitene og reker.

Varm opp suppen til kokepunktet.
Nå er suppen ferdig og klar til servering.

Hell litt dillolje over suppen
og pynt gjerne med ekstra dill og våløk.
Server gjerne godt brød til.
Tips: orker du ikke lage dillolje, kan du hakke dillen og ha den i suppa.