
*
Bolledeig (jeg bruker min grunndeig, bruk gjerne din):
24 stk.
1 kg hvetemel
50 g fersk gjær eller 1 pose tørrgjær
100 g sukker
6,5 dl lunken melk 37 g
1 ts salt
150 g mykt smør
2 ts kardemomme
Varm opp melken til fingervarm, ca. 37 g.
Rør ut gjæren i ca. 1 dl av melken.
Ha mel, sukker, salt og kardemomme,
i en bakebolle eller i en kjøkkenmaskin.
Hell i melken og den utrørte gjæren.
Bland godt og elt i 5 minutter i kjøkkenmaskinen,
eller ca. 10 minutter for hånd.
Tilsett litt og litt av det myke smøret,
og elt i maskin 5 minutter til, og for hånd 10 minutter til.
Deigen skal bli jevn og glatt, ikke klissete.
Sett deigen til heving tildekket, på et lunt sted,
i ca. 1 time eller til den har doblet størrelsen.
Del deigen i 24 like deler, rull til boller og sett de på
bakepapirkledde stekebrett og pensles med pisket egg.
Heves til dobbel størrelse og stekes midt i ovnen ca. 12-15 min.
i forvarmet ovn 225 g., avkjøles på rist.

3 dl kremfløte
6 ss sylyetøy
ca 2,5 dl melis
litt vann
konditorfarge
3 små plastposer
1 tannpirker eller lignende.
*
Del de avkjølte bollene i to.
Pisk krem av fløten
Legg krem og syltetøy på bollene.
Lag en tykk, men litt flytenede (ikke rennende) melisglasur
av melis og litt vann.
legg 1 ss glasur i 3 små skaler, (1 ss i hver skål).
Farg de med 3 litt forskjellig konditorfarge.
Ha hver av de fargede glasurene, i det nederste hjørnene,
i hver sin pose. Knyt for og klipp av den øverste delen.
Klipp og et lite hull nederst i posene.

Ta en ss glasur, og smør den utover hver topp med skjeen.



