Kaldbrygget iskaffe og kaffesirup


Deilig kaldbrygget kaffe passer godt om sommeren.
Denne oppskriften har jeg fått av min datter Karoline.
Du trenger:
En litersflaske med kork
ca 1 l kaldt vann
1, 25 dl god grovmalt kaffe
Hell kaffen på flasken og fyll på med kaldt vann.
Sett på korken og rist godt.
Sett flasken kaldt i ca et døgn.
Etter et døgn siles kaffen, flasken vaskes og kaffen helles tilbake på flasken.
Oppbevar kaffen kaldt.
Gjem kaffegruten og bruk den til å koke sirup på.
Kaffesirup:
Gruten som ble igjen
1,5 dl vann
2 dl sukker
*
Ha alt i en kasserolle og kok opp til det blir en tykk sirup.
Det tar ca 10 minutter.
Sil av gruten og hell sirupen i en flaske med kork.
1 glass Iskaffe:
4-6 isbiter
1,5 dl iskaffe
2 ss kaffesirup
kald melk
(frosne bær til pynt og sugerør)
Fyll isbiter i et glass
Hell på iskaffe og kaffesirup.
Fyll opp glasset med kald melk.
Pynt eventuelt med frosne bær
og gjerne et sugerør.
Enkelt og veldig godt!