Rustikk brytebrød i ring


 Rustikk brytebrød i ring.
 *
1 kg speltmel
(ta av litt til utbaking)
0,5 ts salt
1 ts kanel
2 ss rosiner
25 hakkede hasselnøtter eller mandler
4 hakkede aprikoser
1 ts tørrgjær
50 g smeltet smør
0,5 l lunken melk
1 egg
Bland alt det tørre i en bolle,
smelt smøret i en kasserolle,
ta den av ovnen og hell i melken og rør i egget.
Hell det i bollen, bland
og kna godt i minst 5 minutter.
Hev deigen til dobbel størrelse, ca 45 min.
Del deigen i 16 biter.
Lag røffe boller, som settes sammen i en
ring på et bakepapirkledd stekebrett.
Heves igjen i ca 30 minutter.
Stekes midt i forvarmet ovn  200 g,
i ca 30 minutter.

 Avkjøl brødt på rist.
Nytes lunken, som den er,
eller med litt godt smør og ost.


Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 tanker om “Rustikk brytebrød i ring