Monfongo


m1b

Helt siden jeg leste boken Monfongo av Cesilia Samartin,
har jeg hatt lyst til å smake denne retten.
Jeg kjøpte kokeboken hennes med det samme, og i går fikk jeg endelig tak i grønne kokebananer, og det på vår lokale Coop Prix i Valnesfjord. 🙂

m7

m6

m2Mofongo 4 porsjoner
2 store grønne kokebananer
150 g bacon
2 fedd hvitløk
litt olivenolje
litt salt
+ rapsolje til steking
m3Del opp baconet i små biter, sprøstek det godt.
Hell av fettet og ha baconen i en mørtel sammen med hvitløken. Støt det så det blir en litt grov masse.
Ha massen i en kumme.
m4Skrell bananene og del de i ca 2 cm store biter.
Varm opp olje i en vid panne, stek bananene i ca 12 minutter til de er møre, snu de underveis.
Ta bananene opp fra oljen og ha de i en foodprosessor.
Kjør bananene i noen få senkunder, bare så de så vidt blir en grov masse. (bananene kan og med fordel knuses i en mørtel, men det tar lang tid)
m5Hell bananmassen i kummen med bacon og hvitløk.
Rør sammen og smak til med salt. Hell i litt olivenolje,
og form massen til spiseskjestore boller.
m9Server Monfongo som den er, eller sammen med stekt kylling og litt salat.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.