Mine beste hamburger- og pølsebrød


b1Hamburgerbrød, pølsebrød eller begge deler.
Disse brødene blir myke og smaker kjempegodt! 🙂
b2ca 20 stk
7 dl lettmelk, varmes til 37 g
1 dl rapsolje
1 ts salt
2 ss sukker
1 kg hvetemel
1 pose tørrgjær/ 50 g gjær
b3Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen i en kjøkkenmaskin, minst 5 min,
eller for hånd i 10 minutter.
Dekk bakebollen med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca 1 time.

b4

Ha litt mel på bakebordet og hell ut deigen.
Del deigen i ca 20 like deler.
Rull alle delene til boller.
Til hamburgerbrød trykker eller kjevles bollene ut til de ca er 10 cm i diameter.
Til pølsebrødene rulles de til de er ca 15 cm lange.
Legg de ferdige brødene på bakepapirkledde stekebrett.
b5Her har jeg laget 9 hamburgerbrød og 11 pølsebrød.
Hev brødene i minst 40 minutter.
Stek de midt i forvarmet ovn 200 g i ca 10 minutter, til de er gyldne.
b6 b7Avkjøl brødene på rist.
Pølsebrød og hamburgerbrød er fine og fryse.


Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Én tanke om “Mine beste hamburger- og pølsebrød