Tjukkmjølkspannacotta med safran


t1

Tjukkmjølkspannacotta smakte jeg for første gang i høst, da jeg og min mann, var ute og spiste en beder middag på Røros. Det var godt, mektig og spesielt. Jeg har tilsatt litt safran i denne oppskriften, mens originalen er med sitronskall og litt sitronsaft.

t2ca 12 stk
6 dl tjukkmjølk
5 dl fløte
1 dl sukker
1 ss vaniljesukker
1/4 ts safran
4 blader gelatin

t3Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter.
Kok opp fløte, sukker, safran og vaniljesukker i en gryte, og ta den av varmen.
Hell vannet av gelatinen og rør den inn i den varme fløten.
Tilsett så tjukkmjølka. Rør godt så alt blir blandet.

t4Hell opp tjukkmjølkspannacotta i porsjons glass. ca 1 dl pr porsjon.
La det stå kaldt til det stivner, det tar ca 3 timer. (lag den gjerne dagen før)

t9Server tjukkmjølkspannacottaen kald, gjerne sammen med blåbær, multer eller litt karamellsaus.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.