Chai panna cotta


chai

Panna cotta med kryddersmak fra India, deilig og litt eksotisk.
Chaite lages av sort te og krydder.
p24-5 porsjoner
5 dl fløte
150 g sukker (eller tilsvarende søtning)
3 plater gelatin
1 ss sort te
1 ts hel kardemomme, knust
1 stk hel kanel, knust
3 stk nellikspikker
1 ts stor bit fersk ingefær, eller tørket

+ litt flytende sirup til servering, chai- eller agavesirup (kan utelates)
p3Ha krydderet i en kasserolle, hell i fløte og sukker. La det koke opp på svak varme. Legg gelatinen i bløt i et glass med kaldt vann i 5 minutter.
p4Hold fløteblandingen varm, så kryddersmaken kommer godt frem, mens gelatien blir myk i vannet.  Ta kasserollen fra platen, klem ut
vannet av gelatinen. Rør gelatinen inn i den varme fløten,
til den smelter.
Sil fløten i en mugge, og hell den fra muggen i porsjonsglass.
Sett panna cottaen kald i minst 3 timer, før servering.
Du kan lage den dagen før den skal serveres.
p5Hell ca 1 ts sirup over hver pana cotta, før servering, vist du vil!
Server chai panna cottaene kalde.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.