Rå laks med pepperotsaus og salsa


Rå laks Sashimi –
 kan brukes både som hovedrett og som forrett.

Rå laks med pepperotsaus og salsa:
2 porsjoner som hovedrett/ 4 porsjoner forett
300 g fersk laksefilet
*
Pepperrotsaus:
1 ss fersk raspet pepperot
2 ss rømme eller yoghurt naturell
1 ts sukker eller søtstoff
litt salt
*
Salsa til sashimi:
1/4 chili
1-2 vårløk
1/4 granateple
1 lime saft og skall
4-5 små perletomater
4 ss olivenolje
salt, pepper og litt sukker/søtstoff. 

 Rens og rasp pepperoten så du får ønsket mengde.
Rør den inn i rømmen og smak til med sukker og salt.
Vask og rasp skallet av en lime,
 kun det grønne og press ut saften.
skjær tomater, chili og vårløk i skiver.
Ta ut frøene av granateple.
Bland alt sammen med 4 ss god olivenolje.
Smak til med salt, pepper og sukker.
Bruk laksefilet som er beregnet å kunne spises rå.
Bruker du annen,
 bør den fryses i minst 24 timer på -20 grader.
*
 Skjær laksen i tynne skiver.

 Legg pent opp på fat og server.

Skal retten spises som hovedrett,
 smaker det godt med mørkt brød til.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.