Lammefilet med tilbehør og litt saus


 Lammefilet med rosmarin, røsti, rødløk, gulrot og plomme.

Lammefilet med tilbehør og litt saus:
forrett til 4 eller hovedrett til 2
2 lammefileter ca 150 g
1 stor potet
1 stor eller mange små gulrøtter
1/2 hvitløk
1 plomme
3 små rødløk
rosmarin
smør
litt rødvin
salt og pepper
 Skrell og kok gulrøttene i ca 10 minutter.
Skrell og del rødløken i båter.
Kok løken sammen med gulrøttene i ca 5 minutter.
Hell av vannet og ha i litt smør og salt.
 Skrell og rasp poteten.
Hakk litt hvitløk og litt rosmarin,
 bland det og litt salt og pepper med poteten.
Smelt smør i ei stekepanne.
Spre poteten i panna og stek så poteten er sprø og gylden,
snu og stek den på andre siden.
Legg den på ei fjøl.
 Del plommen i båter og stek den i smøret.
Legg løken i 
 Del opp plommen og stek den gylden i smør.
 Krydder lammefileten med hvitløk og rosmarin.
Stek den i 3 minutter på hver side.
Ta den ut og la den hvile i 6 minutter.
Jeg synes fileten ble perfekt stekt, men vil du ha den mindre rød,
steker du den bare noen minutter til.
*
Sausen:
Kok ut stekepanna med litt rødvin.
Rør inn 1 ss smør.
Smak til med salt og pepper.
Del opp lammefileten,
 og server den med tilbehøret og litt saus.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.