Focaccia – glutenfritt


Focaccia er deilig til tapas og suppe.

 Focaccia glutenfri:
  • 3 dl TINE Kesam Original
  • 3 dl varmt vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 70 g jyttemel
  • 50 g gjær/tørrgjær
  • 6 ss olje
  • ½ ts salt
  • 500 g glutenfritt fint bakemel
  • *
  • til topping:
  • 4 ss olivenolje
  • 1-2 ts Maldonsalt
 Bland sammen vann og kesam
Rør i gjæren og la det stå litt til gjeren begynner å syde.
Bland i mel, fiberhusk, salt og jyttemel
Kna det godt sammen.
La det stå og heve under et klede, i minst 30 minutter.
 Legg et bakepapir i en liten form og trykk deigen flat i den.
Hell over 4 ss olivenolje,
 og trykk hull ned i deigen med fingertuppene.
 Strø over maldonsalt eller annet fingersalt.
La deigen heve et lunt sted i minst 30 minutter.
 Stek brødet midt i forvarmet ovn 200 g i 20-25 minutter.
Til brødet er gyllent.
La det avkjøle litt før det deles i biter.
Server det til tapas, salat eller suppe.
Brødet kan godt fryses.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Én tanke om “Focaccia – glutenfritt